Vår historia och fakta om Noa

NOA AB har kontor i Sölvesborg och har kunder i Blekinge, Skåne, Halland och Småland. Från 2012 har vi tillstånd från Socialstyrelsen att bedriva personlig assistans enligt 9 § 2 LSS.

NOA startades 2005 av Jerry och Eva Håkansson. De hade 1993 fått en son med funktionshinder och i tolv års tid provade de alla möjligheter till en bra assistans. De använde sig av kommunen, kooperativ och privata assistansbolag. Men inget fungerade fullt ut. Alltid var det något som krånglade. Kooperativet som de använde ett tag fick de en väldigt bra känsla för. Men avståndet gjorde till slut att det blev problem med vikarier och annat som man måste vara nära för att kunna lösa på ett bra sätt. Så för att kunna ge sin son den bästa assistansen startade de NOA. De hade ju redan de så viktiga relationerna med Försäkringskassan och kommunen som är helt centrala, om man vill få tillgång till de rättigheter som man har rätt till.

”Det är väl klart att du ska få det du har rättighet till, men du måste själv ta dig igenom det där tätbevuxna buskaget av törnrosor.”

Ja, så kan det kännas och det var kanske därför som fler sökte sig till NOA. Människor som själva famlade i jakten på en god assistans. I långsam takt tog NOA sig an fler som behövde assistans eller som ville byta från ett assistansbolag som inte fungerade. Och den långsamma takten gjorde att vi hade tid till att hitta rätt i matchningar, hade tid till att vara tillgängliga och tid till att juridiskt hjälpa till med de rättigheter som man har rätt till. Detta har blivit något av en filosofi. Långsamheten krävs för att erbjuda kvalitet. Och därför tar vi oss inte an fler än 3 nya kunder per år.

konceptbild-NOAmetoden

NOA-METODEN (DET VERKAR PÅHITTAT)

Klart det är påhittat. Det finns ingen NOA-metod. Däremot gör vi saker på vårt sätt. Ett sätt som gör att vi kan vara stolta över den assistans vi erbjuder. Det handlar dels om att vi har upparbetade kanaler som gör att vi kan ge våra kunder de rättigheter de har rätt till. Dels handlar det om att vi har kunskapen om vad som är viktigt.

SÅ VAD ÄR VIKTIGT?

Matchningen. Det vill säga att hitta rätt assistent till rätt plats. Vi lägger en väldig kraft på just detta moment. För det är här grunden till en bra assistans börjar. Det handlar om personliga kvaliteter, kunskap och kemi. Vår kunskap om vilken energi och vilka drivkrafter en assistent måste ha, är en första bra vattendelare. Att man sedan måste ha kunskap för att kunna assistera är väl en självklarhet. Här kan mycket dock läras under en inlärningsperiod. Och så slutligen kemin. För det är så klart viktigt att man gillar varandra. Tänk att det finns de som tror att man kan stöpa en assistent i en form. När det är precistvärtom.

Tillgängligheten. Detta är något som måste finnas om det som står här ovan ska gälla. Är vi inte tillgängliga så kan man inte reagera på det som måste förbättras. För förbättras och förändras måste saker och ting hela tiden göras. Inte för sakens skull utan för att hela assistansen är uppbyggd för att assistera en människa. Och människor är föränderliga.

Rättigheterna. Tänk så mycket som LSS-lagen har gett funktionsnedsatta tillgång till. Ett liv, kort sagt. Samtidigt så är det en snårskog att bena sig igenom. Vi har benat och benar oss fram hela tiden. Inte sällan svär vi över snårskogen. Varför finns den? Ska samhället verkligen spara pengar på att människor inte utnyttjar sina rättigheter för att de är svåra att hitta? Hur som helst vet vi hur man tar sig fram och ser till att hitta de rättigheter som finns.

Du vill också jobba hos oss, varför då?

För att vi har bestämt oss för att du är det viktigaste vi har. Här kan du läsa om varför våra assistenter betyder allt.

Kontakta oss

Du kan ringa, mejla eller be oss ta kontakt med dig via kontaktrutan nere till höger.

Telefon: 0456-70070    E-post: info@noass.se

Självklart kan du kontakta Jerry, Annelie eller Ingegerd på kontoret personligen om du vill.
Här finns kontaktuppgifterna!

Transparensredovisning

För att ta del av vår transparensredovisning Klicka här

KOM TILL OSS

Vi är jätteglada att du besöker vår hemsida, men du är också varmt välkommen att komma förbi vårt kontor!

NOA Personlig Assistans AB
Adress: Trädgårdsgatan 12, 294 31 Sölvesborg

Karta

HEJ! Klicka här och kontakta oss direkt.

Vi uppskattar att du vill komma i kontakt med oss! Fyll i dina kontaktuppgifter och din fråga eller synpunkt, så återkommer vi till dig så fort vi kan!

Tack för att du kontaktat oss, vi återkommer så fort som möjligt.
Translate »