Personlig assistans, så ska det fungera

Behöver du assistans, så är det också din rättighet att få den. Men hur vet man vad man har rättighet till? Var börjar man söka och vem kan man lita på?

Grunden är enkel, har du en funktionsnedsättning så ska du få hjälp av en eller flera assistenter att klara sådant du inte klarar själv. De ska hjälpa dig med det du inte själv klarar av på det sätt som du själv tycker är lämpligt. Du ska få ett så självbestämmande liv som möjligt.

Fortsättningen är mer komplicerad.

Läs vidare här på vår hemsida eller ring oss på 0456-700 70 så tar vi det i den ordning som är bäst för dig.

NOA HAR VÄL INTE BÄTTRE ASSISTANS ÄN NÅGON ANNAN?

Vi säger jo, det har vi visst det. Men vi utgår ju från våra erfarenheter. Och säkert är vi hemmablinda. Det blir ju lätt så. Så hur ska du kunna avgöra hur bra vi är? Svaret är att det vet du faktiskt inte förrän du har assistansen på plats och använt dig av NOA ett tag. Motsvarar vi dina förväntningar och gör vi allt det vi påstår att vi gör och tror på?

Gör så här, börja med att träffa oss. Vi pratar ju ofta om att kemin i matchningarna mellan assistent och kund är så viktiga. Detsamma gäller ju oss. Får du en bra känsla? Tja, då är det en bra start i alla fall. Sedan, sök runt på hemsidor och läs. Vad tror andra assistansbolag på? Hittar du en själ hos dem? Hur ser den ut? Hur gör de sina matchningar? Varför startade de?

ALLA DINA RÄTTIGHETER, VEM HAR KOLL PÅ DEM, HUR BORDE DET VARA?

Det är långt ifrån självklart hur man ska få sina rättigheter tillgodosedda. Vi jobbar ständigt med att kolla upp, förbättra och förbereda.

Läs mer

Våra assistenter och varför de betyder allt

När vi startade bestämde vi oss för det otroligt viktiga iatt ta hand om våra assistenter. Ständigt skulle vi finnas till hands juridiskt och känslomässigt. Och grunden skulle vi...

Läs mer

FÖRÄLDER OCH ALLA FRÅGOR OCH HUR MAN FÅR KOLL...

Plötsligt kan det kännas som att man slängts in i ett mörker. Ett kaos med virrvarr av tankar och känslor. Allt det som skulle vara helt nytt och spännande med att få...

Läs mer

Ordlista och länkar

Några begrepp och vad de betyder

Läs mer

Kontakta oss

Du kan ringa, mejla eller be oss ta kontakt med dig via kontaktrutan nere till höger.

Telefon: 0456-70070    E-post: info@noass.se

Självklart kan du kontakta Jerry, Annelie eller Ingegerd på kontoret personligen om du vill.
Här finns kontaktuppgifterna!

Transparensredovisning

För att ta del av vår transparensredovisning Klicka här

KOM TILL OSS

Vi är jätteglada att du besöker vår hemsida, men du är också varmt välkommen att komma förbi vårt kontor!

NOA Personlig Assistans AB
Adress: Trädgårdsgatan 12, 294 31 Sölvesborg

Karta

HEJ! Klicka här och kontakta oss direkt.

Vi uppskattar att du vill komma i kontakt med oss! Fyll i dina kontaktuppgifter och din fråga eller synpunkt, så återkommer vi till dig så fort vi kan!

Tack för att du kontaktat oss, vi återkommer så fort som möjligt.
Translate »