ALLA DINA RÄTTIGHETER, VEM HAR KOLL PÅ DEM, HUR BORDE DET VARA?

Det är långt ifrån självklart hur man ska få sina rättigheter tillgodosedda. Vi jobbar ständigt med att kolla upp, förbättra och förbereda. Det kan vara en kommande utredning från Försäkringskassan där de ska bedöma assistansbehovet. Då gäller det att veta vad som behövs. Något vi vet. Och hjälper dig med. Det kan till exempel handla om att läkarutlåtanden och intyg är korrekt skrivna. Eller att tyda de papper som kommer från myndigheterna och som ser ut som hieroglyfer för den som är inte är insatt.

I svårare juridiska lägen tar vi hjälp av den expertis som krävs. Det mesta har vi koll på men ibland talar vi med vår advokat som har erfarenhet av assistansproblematiska frågor.

Och

All juridisk hjälp är helt kostnadsfri.

Assistent och kund
Fredrik-rattigheter

VÅRA ASSISTENTER OCH VARFÖR DE BETYDER ALLT.

När vi startade bestämde vi oss för det otroligt viktiga i att ta hand om våra assistenter. Ständigt skulle vi finnas till hands juridiskt och känslomässigt. Och grunden skulle vi lägga genom att vara osedvanligt grundliga i matchningarna. För om assistenterna funkar bra ihop med kunderna så kommer de att göra ett bättre jobb, ha roligare på jobbet och sova godare om nätterna. Assistenter som mår bra blir dessutom engagerade assistenter. Det var så vi tänkte och så har vi försökt göra. För ett tag sedan tittade vi på vår sjukfrånvaro. Den var 2 %. Revisorn skrattade och trodde att det blivit något fel. Vi skrattade också och tyckte det var helt sjukt.

Läs våra assistenter AmandaFredrik och Malins tankar.

FÖRÄLDER OCH ALLA FRÅGOR OCH HUR SKA MAN FÅ KOLL PÅ ALLT?

Plötsligt kan det kännas som att man slängts in i ett mörker. Ett kaos med virrvarr av tankar och känslor. Allt det som skulle vara helt nytt och spännande med att få barn har blivit något helt annat. Med en helt annan utmaning än du tänkte dig. NOAs grundare befann sig där en gång i tiden. Och inte trodde de då att det var så mycket att hålla reda på. Idag vet vi bättre. Vi vet vad man måste ha koll på och vilka möjligheter som finns. Det sorgliga är att man som förälder har närmast oändligt antal kontaktpersoner att hålla koll på.

När du som förälder ringer oss, så kommer vi att börja med det praktiska. Allt det där som måste ordnas. Det är för att få rätsida på någonting och något att utgå ifrån. Vi kommer att prata om rättigheter och möjligheter. Och om allt annat. Tårar har vi sett förr, i spegeln och på andra. Så det är det sista du behöver bekymra dig om.

Ett barn utan funktionshinder har ungefär följande kontakter med samhället:

Ett barn utan funktionshinder har ungefär följande  kontakter med samhället:

Så här ser det ut för ett barn med funktionshinder:


Så här ser det ut för ett barn med funktionshinder:

Ordlista och länkar

Några begrepp och vad de betyder. Vill du ha mer information så klickar du bara på rubriken som länkar till respektive hemsida.

Kontakta oss

Du kan ringa, mejla eller be oss ta kontakt med dig via kontaktrutan nere till höger.

Telefon: 0456-70070    E-post: info@noass.se

Självklart kan du kontakta Jerry, Annelie eller Ingegerd på kontoret personligen om du vill.
Här finns kontaktuppgifterna!

Transparensredovisning

För att ta del av vår transparensredovisning Klicka här

KOM TILL OSS

Vi är jätteglada att du besöker vår hemsida, men du är också varmt välkommen att komma förbi vårt kontor!

NOA Personlig Assistans AB
Adress: Trädgårdsgatan 12, 294 31 Sölvesborg

Karta

HEJ! Klicka här och kontakta oss direkt.

Vi uppskattar att du vill komma i kontakt med oss! Fyll i dina kontaktuppgifter och din fråga eller synpunkt, så återkommer vi till dig så fort vi kan!

Tack för att du kontaktat oss, vi återkommer så fort som möjligt.
Translate »