Berättelser

Ta del av Silvana, Malin, Fredrik och Amandas tankar och berättelser ur livet.

Edit

SORGEN ÄR DET SVÅRASTE. JAG HAR FÄLLT MÅNGA TÅRAR. Jag hade flera jobb inom industri och handel innan jag började som personlig assistent. Under mina nio år på NOA har jag följt samma kund – sedan dag ett. Kunden har MS och det är verkligen en pissig sjukdom. Jag känner både glädje och sorg Det jag uppskattar mest med mitt arbete är...

Silvana

Sedan jag kom till Sverige från Bosnien för sju år sedan har jag jobbat som personlig assistent men är egentligen utbildad kriminolog. Jag trodde verkligen inte att personlig assistent skulle vara ett jobb för mig eftersom jag inte trodde att jag hade det som krävdes för att kunna se någons hem som min arbetsplats. I början kändes det...

Malin

JAG BLEV KASTAD IN I ETT HELVETE. När Calle kom blev den största lyckan omfamnad av en skärande sorg. Tårarna ville aldrig ta slut. Samtidigt undrade jag en miljon saker. Från praktiska detaljer till frågorna som inte har några svar. Men nu har snart fyra år gått och undergångskänslan är inte närvarade hela tiden längre. Jag gråter...

Fredrik

FÖRBANNAD ÄR OCKSÅ EN KÄNSLA Vissa saker lär man sig att se. Till exempel om Danne börjar bli arg. Då kan man lösa det genom att vara tillmötesgående och vänlig. Men ibland så hinner man inte parera. Det skulle kunna vara ett knytnävsslag på axeln när man kör bil och bilen svajar till. Då skulle jag stanna bilen och säga till honom på skarpen....

Amanda

JAG ÄR INGEN JÄVLA ÄNGEL Varje dag förvånas jag över hur mycket som har hänt. Från att hon var som en död sill, när jag först träffade Isabelle, till att bli en människa som man nu får kontakt med. Hon gör mig så glad, ledsen, arg, nyfiken och stark. Och svag som när vi väntade på beskedet om dubbel assistans från Försäkringskassan...